Omgeving

De omgeving van Camping Jagtveld heeft verschillende wandelroutes en fietsmogelijkheden, die een oase van rust bieden. U vindt er tientallen kilometers aan aantrekkelijke wandelpaden en fietspaden, welke direct vanaf de camping starten.

Op Camping Jagtveld kunt u genieten van de rust van de kust, maar is de cultuur en gezelligheid van de randstad binnen handbereik. Binnen 20 kilometer van de camping bevinden zich de steden Rotterdam, Delft en Den Haag/Scheveningen.

De camping ligt op het grensgebied van Hoek van Holland en ‘s-Gravenzande.

Strand

Op loopafstand van de camping treft u het strand van ’s-Gravenzande. Dit mooie, rustige en brede strand staat al jaren bekend als één van de schoonste stranden van Nederland, waar voor de veiligheid een hoofdpost van de reddingsbrigade is gevestigd. Op het strand zijn enkele horecagelegenheden aanwezig.

Dit strand loopt in zuidelijke richting over in het strand van Hoek van Holland. Daar is tevens een gedeelte voor naaktrecreatie (FKK) aanwezig.

Wandelen en fietsen

Voor zowel de beginnende recreant als voor de gevorderde wandelaar of fietser zijn er talloze mogelijkheden. Zo bestaat bijvoorbeeld de mogelijkheid in noordelijke richting op eenvoudige wijze per fiets door het mooie duingebied Kijkduin en Scheveningen te bereiken.

Meer zuidelijk kunt u langs de Nieuwe Waterweg per fiets Maassluis bereiken, waarbij u onderweg o.a. de stormvloedkering, het sluitstuk van de waterwerken, kunt bezoeken.

Voor de wandelaars zijn er schitterende routes door de duinen in zowel noordelijke als zuidelijke richting. Een ochtend- of avondwandeling over het strand is zeker ook aan te bevelen.

Hoek van Holland

Hoek van Holland is misschien wel één van de bekendste badplaatsen van deze omgeving, gelegen aan de “Nieuwe Waterweg” waarover dagelijks talloze schepen hun weg vinden van en naar de grootste havenstad van Europa, Rotterdam. Langs de Nieuwe Waterweg kunt u rustig wandelen over de prachtige wandelboulevard. De wandelboulevard -officieel de Koningin Emmaboulevard- biedt een geweldig uitzicht op de schepen, die hier zeer dicht langs varen.

In Hoek van Holland bevindt zich, op ca. 5 autominuten van Camping Jagtveld, de terminal van Stena Line, die een dagelijkse veerdienst onderhoudt met Harwich in Engeland.
In het centrum van Hoek van Holland bevindt zich het VVV, waar men u graag informeert over de omgeving met al haar bezienswaardigheden, zoals de beroemde Maeslantkering en rondvaarten. Neem gerust een kijkje op de website van het VVV Hoek van Holland.

In zowel het centrum als aan het strand van Hoek van Holland vindt u verder vele cafés met terrasjes en vele restaurantjes, waar u kunt proeven uit verschillende nationale en internationale keukens.

’s-Gravenzande

’s-Gravenzande ligt in de gemeente Westland. Westland staat wereldwijd bekend als “De Glazen Stad”. Dit mooie stukje Nederland kenmerkt zich door de grote hoeveelheid kassen. Nederland heeft een zeer goede reputatie in de wereld opgebouwd in deze tuinbouwsector. Op steeds meer plekken kunt u de kassen van binnen bekijken en heerlijke producten proeven. Interessante musea en een groot aantal evenementen maken van Westland een aantrekkelijk gebied om uw vrije tijd door te brengen.

In het vernieuwde centrum van ‘s-Gravenzande treft u rond het Marktplein gezellige terrasjes en diverse restaurantjes.